Výstava Dušana Guziho PIENINY - PREŠOV - PREŠOVČANIA

 

Tlačiť fotografie na farebnej tlačiarni je moderné a stále obľúbenejšie. Veľkú radosť z takejto, dnes už aj pomerne „domácej“ vymoženosti, majú najmä dovolenkoví fotografi. No nemenej nadšená je aj profesionálna obec fotografov, najmä keď ide o veľkoformátovú  tlač v špičkovej foto kvalite.

Dôkazom toho bola prezentácia najmodernejšej technológie, ktorú sme realizovali pod záštitou výrobcu veľkoformátových tlačiarní a plotrov, spoločnosťou Hewlett Packard, a v spolupráci s renomovaným prešovským fotografom Dušanom Guzim, ako vernisáž fotografií z jeho tvorby, ktorá sa uskutočnila dňa 14.2.2008 v prešovskej cukrárni Viktoria. Kultivované prostredie, vysoká účasť odbornej verejnosti, sprievodné semináre a prezentácie, no najmä vysoká kvalita samotných fotografií dala celému podujatiu punc jedinečnosti nielen v meste Prešov, ale aj v ďaleko širšom regióne.

Všetky diela, ktoré mohli pozvaní hostia obdivovať, boli vytlačené na fotografickej tlačiarni HP Designjet Z3100 na originálnych papieroch a plátnach výrobcu HP. Ako spoločnosť so štatútom HP Preferred Partner tieto zariadenia nielen dodávame, ale zároveň poskytujeme plnú podporu ich prevádzky pokiaľ ide o dodávku originálnych HP atramentov a širokého spektra HP tlačových médií. Navyše toto zariadenie používame vo vlastnom reprografickom štúdiu A0, kde tlačíme veľkoformátové výkresy a fotografie tak pre profesionálov, ako aj pre amatérov a nadšencov veľkých formátov.

Čerešničkou na torte prezentačného večera bolo školenie v oblasti práce v prostredí programu Photoshop, zamerané na spracovanie podkladov

z digitálneho fotoaparátu pre finálnu tlač. Tá podčiarkla jedinečnosť prezentácie, ktorej výnimočnosť spočívala aj v tom, že výrobca tlačového zariadenia demonštroval výkon tlačiarne a kvalitu výstupov priamo na ukážkach tlače fotografií zo súborov, ktoré si pozvaní hostia priniesli so sebou.

Ohlasy, ktorých sa nám dostávalo hneď po vernisáži, hovorili jediné: toto výnimočné podujatie bolo obohatením pre všetkých zúčastnených nielen po stránke umeleckej, ale prinajmenšom v rovnakej miere aj odbornej. 

 

IKAROžurnál - jar 2008


SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE
[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]