Vyšli sme s farbou von!

Ak dnes deťom poviete, že farebný televízor tu nebol stále, môže sa stať, že chvíľu budú v rozpakoch premýšľať, či také niečo môže dospelý človek vôbec povedať. A keď o pár rokov tým istým deťom poviete, že aj farebné tlačiarne tu neboli odjakživa, buďme pripravení na reakciu, že na takéto reči sme naozaj príliš dospelí.

Aktuálna realita je taká, že farebná tlač a zariadenia na ňu potrebné sa rozširujú rýchlosťou expresného vlaku. Samozrejme, spolu s pribúdajúcim počtom predaných zariadení, klesá ich obstarávacia cena a zvyšuje sa atraktívnosť týchto produktov pre širokú zákaznícku verejnosť.

Pozorným iste neuniklo, že v segmente atramentových A4 farebných tlačiarní a multifunkčných zariadení dnes cena pre zákazníka atakuje hranicu dvoch tisícok, ešte stále slovenských korún, k základnej A3 takejto tlačiarni sa dá prísť za cca desať tisícok.

Tak, ako tohtoročné leto praje na Slovensku hubám, rovnako praje aj laseru a to až do takej miery, že to začína vyzerať, akoby technológia tlače postavená na laseri v poslednom čase chytila druhý dych – A4 čiernobiele tlačiarne sú už prakticky zadarmo, farebné A4-ky lámu hranicu piatich tisícok a farebné A3 tlačiarne sa nezadržateľne blížia k hranici tridsiatich tisícok. Pokiaľ ide o multifunkčné zariadenia, ľady sa pohli aj tu – hneď pod týmto článkom prinášame ponuku na na trhu prvé A4 laserové multifunkčné zariadenie, na ktoré Vám postačia dve päťtisícky a vedľa neho reprezentanta najväčšieho cenového skoku smerom nadol – A3 farebné laserové multifunkčné zariadenie pre office prostredie spoločnosti Konica Minolta, ktoré v cene pod 84 tisíc ponúka to, načo bolo doposiaľ aj stodvadsaťtisíc málo. Bizhub C200 je takto prvou skutočnou lastovičkou prognostikmi už dva roky opakovaného tvrdenia, že čiernobielym A3 „kopírkam“ v priebehu najbližšej doby definitívne odzvoní – rýchlosť zbližovania cien čiernobielej a farebnej technológie nám všetkým dáva reálnu nádej, že to už naozaj nepotrvá dlho a čiernobiele „kancelárske“ kopírky budú musieť definitívne uvoľniť miesto svojim plnofarebným súrodencom.

 

Team IKARO.

 


SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE
[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]