15 rokov dobrej práce

S ľahkou nostalgiou si môžeme zaspomínať na časy, keď sa autá predávali priamo z vagónov a mobil stál osemdesiat- tisíc. A predsa tie neuveriteľné chvíle nie sú až tak ďaleko. V týchto krásnych časoch vznikalo Ikaro. Presnejšie v auguste 1992.

Ak by sme parafrázovali Jeromea Klapka Jeromea, tak v tom roku traja kamaráti nastúpili do člna, aby sa vydali na plavbu rušnými a neprebádanými vodami slovenského biznisu.

Vydali sa smerom výpočtovej techniky.

A vybrali si správne. Majme pri tom na pamäti, že v tej dobe väčšina suchozemcov verila, že pracovať na počítadle s televízorom dokážu len kúzelníci a ten, kto dokáže uviazať ten správny námornícky uzol počítačovej siete mohol byť razom povýšený trebárs na kontraadmirála.

 

Dlhá plavba začala na svitaní pred

15 rokmi. Traja kamaráti, vyzbrojení nadšením a znalosťami najnovších námorno-počítačových máp, vplávali do vôd slovenského trhu s výpočtovou technikou. Spočiatku bolo počasie nepriaznivé:  stiesnené kancelárske priestory, studená úverová politika a ostrá pobrežná konkurencia. No ako pribúdalo zastávok

v prístavoch, tak si malého člna začali všímať zákazníci. Kupovali počítače, kopírovacie stroje a boli takí spokojní, že troch kamarátov v člne vítali na móle zakaždým, keď prišli do ich prístavu.

Za krátky čas už bol čln malý, lebo kamarátom k predaju výpočtovej techniky pribudla distribúcia spotrebného materiálu

a náhradných dielov pre reprografickú techniku. Preto si zadovážili novú veľkú loď.

A pojednali do služby aj nových námorníkov, samých odborníkov vo fachu, aby loď

v každom prístave obslúžila zákazníkov

k najväčšej spokojnosti.

 

Za tých 15 rokov loď Ikaro prebrázdila veľa morí a jej 25-členná posádka odviedla veľký kus roboty. Uplynulý čas a zákazníci dokonale zhodnotili jej prácu. Počas tejto doby sa z malého člna stala stabilná loď, presne sa orientujúca v búrlivo

sa vyvíjajúcom prostredí výpočtovej a kopírovacej techniky. Čas preveril lojalitu zamestnancov, zákazníkov aj dodávateľov. Navyše potvrdil správny výsledok: že ten čas stál zato.

 

 


SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE
[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]