IKARO žurnál

Čo prináša Windows Vista – 1 minúta na presvedčenie 

 

• Všadeprítomné vyhľadávanie zvýši osobnú produktivitu.

• Nové možnosti organizácie, popisu a zobrazenia súborov zaistia významné úspory času.

• Zmena jadra systému prináša väčšiu stabilitu a bezpečnosť pri zachovaní požívateľskej prívetivosti.

• Mobilní používatelia vďaka novým technológiám a jednoduchému nastaveniu lepšie využijú výhody mobilných zariadení pri vyššej úrovni zabezpečenia systému.

• Nové aplikácie pre domáce použitie prinášajú dodatočnú funkčnosť systému, ktorá lepšie reflektuje požiadavky našej doby. Počítač sa stáva skutočným centrom domácej zábavy.

• Pokročilé nástroje nastavenia bezpečnostných politík umožňujú jednotlivcom a organizáciám prispôsobiť systém konkrétnym požiadavkám. Sledovanie výkonu systému a jednoduchšia správa jednotlivých staníc a celej infraštruktúry predstavuje významné úspory IT nákladov.

 

Windows Vista Home Basic

• Základná edícia pre domáce použitie. Prináša vyššie zabezpečenie a spoľahlivosť, integrované vyhľadávanie a nové možnosti organizácie súborov, rodičovskú kontrolu a vylepšené možnosti sieťového pripojenia.

 

Windows Vista Home Premium

• Hlavná edícia pre domáce použitie. Prináša nové používateľské rozhranie Windows Aero, aplikáciu Media Center, Tablet PC a možnosť vytvárať profesionálne vyzerajúce DVD.

 

Windows Vista Business

• Edícia, ktorá zaistí malým, stredným aj veľkým podnikom vyššiu produktivitu, bezpečnosť a mobilitu. Možnosť pripojenia do domény, nastavenia bezpečnostných politík, Tablet PC funkcionalitu a niektoré špecifické funkcie pre podnikové potreby.

 

Windows Vista Enterprise

• Výhodou sú pokročilé bezpečnostné funkcie, možnosť jazykovej nezávislosti, Virtual PC a subsystém pre unixové aplikácie.

 

Windows Vista Ultimate

• Vlajková loď všetkých edícií. Prináša bezkompromisné riešenie všetkého, čo Windows Vista ponúka, či už ide o domáci, pracovný, alebo mobilný počítač. Jednoducho povedané, kombinácia edícií Home Premium a Enterprise.



Komu sa nelení, tomu sa zelení 

 

            Komu sa nelení, tomu sa zelení. Pravidlo známe od nepamäti naberá v hektickej dobe, v ktorej žijeme, čoraz väčšiu aktuálnosť. Aktívni ľudia, aby naplnili svoj život, potrebujú a chcú veľa cieľavedomého pohybu, činnosti či práce. Usilujú sa svoju aktivitu čo najviac zefektívniť, aby im prinášala potešenie a uspokojenie.

            Najviac svojho času venujeme práci. Tá je jednou z dôležitých okolností, ktoré podmieňujú podstatu duševnej existencie ľudstva. Čím viac práce, tým menej negatívnych emócií. Súčasná „technodoba“, ktorá priniesla všeobecnú  „computerizáciu“, pomáha zvyšovať a uľahčovať pracovné výkony. V mnohých profesiách sa bez počítača už pracovať vlastne ani nedá. Smola je, keď vypadne elektrika, však áno? Ale to sa nestáva často...

            Riešením je výborný NOTEBOOK (po východniarsky NOCBUK). Ak si odmyslíme tú nespornú výhodu, že funguje aj na baterky, získavame v ňom výborného prenosného pomocníka. Klasická počítačová stanica, za ktorú si sadáme ráno, keď prídeme do práce, môže byť NOTEBOOKom plne nahradená. Ten, čo celý deň pracuje s datami a potrebuje si prácu vziať domov, takéto zariadenie ocení. Ak NOTEBOOK používa celý deň (v kancelárii, v aute, na obchodnom stretnutí), jednoducho ho zbalí a prinesie domov, aby uložené data mohol spracovávať ďalej.

            Má to aj iné výhody. Takýto „taškový televízor“ určite neunikne pozornosti vášho 3 až 4 ročného potomstva (o vyšších ročníkoch dedičov ani nehovoriac). Po celodennom zhode je rozkošný pohľad na dcérku či synčeka, ktorý sa všemožne snaží komunikovať so psíkom z wordovskej „nápovědy“ na nezaplatenie...

IKAROžurnál - zima 2006



Operatívny prenájom zariadení  

 

SNP

Splátkový Nákup Pod cenu

Uvidíte, že nákup na splátky u nás je výhodnejší ako nákup v hotovosti.

 

Operatívny prenájom zariadení

Nakupovať stroje a zariadenia do firmy a platiť za ne v hotovosti už dávno nie je v móde. Dávať od seba hotové peniaze je pri súčasných možnostiach financovania v mnohých prípadoch nerozumné.

Operatívny prenájom zariadení je jednou z foriem financovania, ktorý nevyžaduje viazanie veľkého objemu firemného kapitálu a samotné využitie nového zariadenia alebo technológie zabezpečí dostatočný výnos na to, aby splátky boli zaplatené načas.

Logika operatívneho prenájmu v prípade kopírovacích a tlačiarenských zariadení je postavená tak, že sa dohodnutý paušálny mesačný poplatok na dohodnuté obdobie (36 alebo 48 mesiacov) dostáva nájomca k dispozícii požadované zariadenie. Prevádzku prenajímaného zariadenia realizuje prenajímateľ prostredníctvom zmluvného servisu, čo v praxi znamená, že za pevne dohodnutú cenu výstupu (či už kópie, alebo výtlačku) zabezpečuje počas celej doby operatívneho prenájmu plnú funkčnosť zariadenia (dodávky spotrebného materiálu, údržby, opravy, ap.) pri garantovanej kvalite výstupu. Fakturácia paušálneho poplatku a nákladov na zmluvný servis (podľa odpočtu počítadla stroja) je realizovaná raz za kalendárny mesiac. Po ukončení doby prenájmu má nájomca na výber, či si prenajímané zariadenie odkúpi za vopred dohodnutú cenu do vlastníctva (obvykle 10% z obstarávacej ceny), alebo zaradenie vráti späť prenajímateľovi.

Tak, ako na prvý pohľad pripadá záujemcom o operatívny prenájom logické, že si zariadenie po uplynutí doby nájmu odkúpia do vlastníctva, existuje aj opačný pohľad na celú záležitosť. Rýchle tempo morálneho opotrebenia tohto typu techniky ako aj fakt, že s postupujúcim vekom zariadení pribúdajú náklady na ich prevádzku najmä pokiaľ ide o opravy a údržbu, dáva na zváženie, nakoľko má pre prenajímateľa zmysel odkupovať troj či štvorročné zariadenie, ak môže opotrebované zariadenie jednoducho vrátiť a pokračovať v dohodnutých podmienkach s generačne novým zariadením. Neskoršiu odpoveď na otázku „Kam so starým, nefunkčným strojom?“ už v tomto prípade hľadať netreba.

Operatívny prenájom kancelárskej techniky v každom prípade znamená úsporu investícií a jednoduché plánovanie prevádzkových nákladov. Prináša okamžitú modernizáciu zariadení alebo zabezpečí dodávku potrebnej techniky podľa charakteru činnosti zákazníka. Vlastné finančné zdroje ostanú neodčerpané a môžu byť použité inde. Navyše sa o zariadenie nemusíte vôbec starať. Máte ho predsa na to, aby ste ho užívali...

            Nakoniec malá poznámka. Ak podmienky operatívneho prenájmu umožňujú napríklad dopravným spoločnostiam výhodne si obstarať niekoľko desiatok kamiónových súprav naraz, s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote môžeme povedať, že operatívny prenájom A3 čb stroja pri výške splátky od 500 Sk mesačne zvládne hocikto.



Úvodník - leto 2006 

Ťažko povedať, kedy presne tohto roku príde leto, ale jedno je isté  na letnú dovolenku sa teší každý. Vopred máme vybranú vzdialenosť, čas a spôsob oddychu počas voľných dní určí miesto samo. Niekto má rád vôňu morskej peny, iní budú nastavovať tváre slnku a s vlasmi vejúcimi v horskom vetre hlbokými dúškami vdychovať vlhký lesný vzduch.

Povznesieme sa novými zážitkami, čo sa na nás budú smiať z kôp fotografií. A zážitky majú farbu. Tie najpríjemnejšie hrajú všetkými farbami.

Dnes môže fotografovať hocikto

a hocičím. Kvalitná farebná fotografia však vyžaduje kvalitné „náradie“. Fotoaparátom začínajúc a farebnou tlačiarňou končiac, lebo časy domácich zväčšovákov a ustaľovačov sú pre väčšinu z nás nenávratne preč.

Aj počas dovolenky si môžete vybrať

z našej ponuky tlačových strojov a pritom sa netreba unúvať kamsi do obchodu. Stačí kliknúť na www.ikaro.sk. Správny výber vhodnej tlačiarne vám zaručí, že príťažlivé farby dovolenky si doma vychutnáte ešte raz.     

 

IKAROžurnál - leto 2006



Renovované náplne 

 

Určite sa vám už stalo, že farba vo vašej tlačiarni došla práve vo chvíli, keď ste mali najviac práce. Hrôza, však. Nepomohlo hromženie, ani vysoký tlak…

            V podstate, o tlačiarni nevieme, pokiaľ tlačí. V opačnom prípade treba dodať papier, alebo vymeniť toner, či náplne. A práve dve posledne spomenuté súčasti tvoria nemalú nákladovú položku prevádzky.

            V takej chvíli treba zvážiť možnosti renovácie tonerov a cartridgeov. Náhradná náplň použitého tonera je lacnejšia ako toner nový a v konečnom dôsledku je takéto riešenie šetrné aj k životnému prostrediu. Použitie renovovaného tonera je veľmi výhodné najmä u laserových tlačiarní. U tlačiarní atramentových je však situácia iná a skúsenosť hovorí, že renovované náplne ich poškodzujú.

            V našej ponuke sú renovované náplne oproti konkurencii cenovo veľmi výhodné. Stačí si porovnať ceny dvoch rovnakých značiek repasovaných tonerov u nás a inde. 

 

IKAROžurnál - jar 2006



Plotre HP 

Milá priatelia!

„Houston, máme ploter...“

Ak takúto informáciu zachytí omnoho skromnejšie pracovisko, než je americký úrad pre výskum vesmíru, nemusí hneď podliehať panike. V najhoršom prípade si predstaví usilovnú mašinku, z ktorej vypadávajú vyrezané písmená.

Pionierske časy však tlačová technika má už nenávratne za sebou. Plotre dnešných čias sa zmenili na vysokovýkonné veľkoformátové tlačiarne.

Napríklad Hewlett Packard prišiel na trh s novou tlačiarňou pre oblasť CAD/GIS HP DesignJet 4000. Rýchlosť tlače a správa tlačiarne predstavujú technologický medzník nového tisícročia. Stačí 25 sekúnd a výkres formátu A1 máte na stole. Za hodinu vám treba 100 takých stolov. Ktorá konštrukčná kancelária, architektonické štúdio, či reklamné pracovisko takýto výkon neocení? Veď vysoká presnosť tlače s rozlíšením až 2400x1200 dpi umožňuje rýchlo tlačiť aj tie najnáročnejšie CAD výkresy a GIS mapy.

Veľmi zaujímavé sú nízke prevádzkové náklady. Tlačiareň ich dosahuje veľkokapacitnými náplňami, ktoré nevyžadujú údržbu, čím sa znižuje náročnosť obsluhy.

Na trhu sú však aj „vreckovejšie“ plotre určené pre kanceláriu alebo DTP. Tie umožňujú ekonomickú tlač CAD výkresov, diagramov, či fotografického materiálu. A fotky z takýchto tlačiarní vám tak skoro veru nevyblednú...

 

IKAROžurnál - zima 2005



Úvodník - internetový obchod 

 

Milí priatelia!

 

            Leto cvála míľovými krokmi niekam do teplejších krajín a pre nás teplomilných nastávajú dni svetrov. Alebo aj papúč, ak chcete. Predsa len upršané jesenné nebo a studený vietor nikomu chuť ísť von nepridá. Ba naopak. Skôr sa zatvoríme niekde do teplej izby s voňavou kávou, než by sme sa vybrali do chladného dňa voľakde na nákupy.

            Á propos nakupovanie. Existujú aj iné, omnoho príjemnejšie a jednoduché spôsoby. Napríklad cez internet. A u nás v Ikare to ide naozaj veľmi ľahko. Na stránke www.ikaro.sk môžete prostredníctvom internetového obchodu nakúpiť všetko počítačmi začínajúc a softvérmi končiac.

            Náš obchodný portál je v podstate jednoduchý a ľahko zrozumiteľný. Zoznam produktov je rozdelený do jedenástich kategórií (od pamäťových médií a spotrebného materiálu cez počítače a softvéry až k prezentačnej technike). Produkty je možné vyhľadávať aj podľa výrobcov.

            Každý výrobok má vyobrazenie s popisom a zvýšilo sa aj miesto pre vašu komunikáciu s nami. To v prípade, že ste na internete nebodaj našli nižšiu cenu daného produktu, alebo vás ponuka zaujala natoľko, že ju chcete odporučiť priateľom. Veľmi zaujímavé je okno s históriou ceny.

            Internetový obchod na Slovensku si každým rokom získava nových priaznivcov. Niekto to berie ako módu, ale väčšina je takých, ktorým vyhovuje, že nemusia nikam chodiť. Nie žeby boli leniví, ale môže im byť napríklad zima. Alebo veľa pracujú. A to sú dva veľmi dobré dôvody...       



IKAROŽURNÁL leto 2005 

 

Prešiel štvrťrok a každý z nás má o 3 mesiace viac skúseností, o ktoré sa môže pri svojich rozhodnutiach oprieť. Každý má túžbu urobiť to najlepšie rozhodnutie, aby mu prinieslo čo najväčšie uspokojenie alebo úžitok. Mnohokrát však správne rozhodnutia prichádzajú veľmi ťažko.

A preto je tu ďalšie vydanie Ikarožurnálu. Prichádzame k Vám s ponukou produktov, ktoré Vašej práci prinesú nielen nové podnety, ale aj Vás samotných nadchnú pocitom spokojnosti z dobrého rozhodnutia.

Je tu leto, čas horúčav a kúpalísk. Krásne okamihy oddychu. Teplé večery s výhľadom na more alebo zalesnené kopce. Čas zamyslení nad minulosťou a budúcimi plánmi. Čas mnohých rozhodnutí. A tie sa nachádzajú aj v novom IKAROŽURNÁLI  leto 2005.



To všetko raz štvrťročne 

 

Doba, v ktorej žijeme je rýchla. Jej charakteristickou črtou sú neustále analýzy meniacich sa technických trendov. Orientovať sa v spleti stále dokonalejších technických zariadení mnohokrát zvládajú len tí najzasvätenejší. Ako sa potom má rozhodovať bežný užívateľ výpočtovej či kancelárskej techniky?

Vo väčšine pomôžu správne informácie. Preto sme sa rozhodli pre Vás, našich zákazníkov, vydávať informačný žurnál. Vydanie, ktoré držíte v ruke, má byť prvou lastovičkou. Touto cestou chceme s Vami komunikovať tak, aby sa k Vám dostali zaručene presné a aktuálne informácie o našich produktoch a službách.

Postupne pridáme rady a tipy, prostredníctvom ktorých si uľahčíte alebo zefektívnite prácu na Vašom počítačovom pracovisku. Nebudú chýbať ani správy zo sveta kopírovacej techniky – nové technológie, trendy a inovácie. To všetko raz štvrťročne.

 

Veľa energie a úspechov želá

kúzelný team IKARO.



Strana 2 z 2, zobrazených 9 z 21

| 1 | 2 | nasledujúca >>

SÚKROMIE

NAKUPOVANIE

O FIRME

O NÁS

SOCIÁLNE SIETE