Newsletter
Notebook DELL

Tablet ASUS

Toner KM C308

Apple týždeň

NOVINKY V APPLE V ROKU 2012

Apple iPad

Najväčšou novinkou Apple je v posldenýchch dňoch, Apple iPad mini. Oficiálna stránka: http://www.apple.com

Apple iPad Mini v podstate zmenšili iPad 2 na 7,9 palcov a okraj zúžili čím sa dá používať a drzať v jednej ruke.

Nový iPad s retina displejom (body displeja sú tak malé, ze pri normálnej pracovnej vzdialenosti ich oko nedokáže rozlíšiť) bol inovovaný (teda 4. generacia) - procesor dvojjadrovy A6X je rýchlejší a k tomu aj rýchlejšia štvorjadrová grafika. Video z uvedenia na trh nájdete tu:

Apple iPod a iné

Apple už skôr predstavil nové generácie iPod Touch a iPod nano - hudobných prehrávačov a predal 3 milióny kusov. Vtedy taktiež predstavil nový iPhone 5, ktorého sa predalo niekoľko miliónov hneď v prve dni čím sa stal telefon s najväčším tempom uvedenia na trh (počet predaných kusov na počet dní).
 
Operačný systém v mobilných zariadeniach - aktuálna verzia iOS 6 je navrhnuta tak, aby čo najviac zariadení mohlo byt upgradovateľných na poslednú verziu - po mesiaci od uvedenia je 200 miliónov zariadení, ktoré použivajú iOS 6 - to je najrýchlejsi upgrade v historiii (zariadenia iPod, iPhone, iPad sa upgraduju cez internet prostrednictvom WiFi).
 
Operačný systém počítačov -  MacBook, Mac mini, iMac je aktuálne OS X Mountain Lion, ktorý je navrhnutý tak, aby spolupracoval s mobilnými zariadeniami s iOS 6 - možnosti ako Documents in the Cloud dovoľujú použivať jeden dokument a pritom meniť zariadenia (otvoríte si dokument v praci na počítači, potom ho používam na ceste v mobilnom zariadeni alebo doma v notebooku a všetko máte k dispozicií vďaka synchronizácii cez cloud).
 
iMessages - odosielanie správ medzi zariadeniami (ekvivalent SMS). Výsledok: používatelia spolu posielaju 28000 správ každú sekundu.
 
Medziročný nárast počítačového PC trhu je 2%, no pri Apple iMac až 15% . Apple iMac tým prerástol PC uz šiesty rok v rade. MacBook je notebook čislo 1 v USA a iMac je desktop pocitac čislo 1 v USA. Ďalej čislo 1 v spokojnosti zakazníkov a spoľahlivosti.
 
MacBook Pro - tvorcovia predstavili novú generáciu MacBook Pro s 13 palcovým Retina displejom - najľahší MacBook Pro, aký tu kedy bol (1,9 cm = 0,75 inch hrúbka) - užasny displej s rozlisenim 2560 x 1600 = 4 096 000 pixelov. Ide tu teda druhé najväčšie rozlíšenie v notebooku na svete (pričom najväčšie rozlíšenie má MacBook Pro 15" uvedený ešte tento rok s rozlisenim 2880 x 1800 (viac ako 5 milionov pixelov).
 
Vďaka všetkých technickým novinkám Apple predal v 1. štvrtroku 2012 viac iPadov ako ľubovonľný výrobca PC všetkých počítačov spolu (najväčší HP, Lenovo, Dell, Acer).
 
Tablet web traffic share - podiel iPadov na prenose dát cez web je 91 percent - ostatné tablety len 9%. Prečo je iPad tak fenomenálne úspešný? Odpoveď je jednoduchá - ľudia ich milujú :)
 
Skvelý multidotykový displej, predná a zadná kamera, úžasne spolupracujúci hardware a software, vhodné na prácu, zábavu aj vzdelávanie, obrovská výdrž batérie - to je Apple tablet.
 
Rok 2012 bol pre Apple užasný rok s množstvom inovacií a skvelými produktmi.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aktuality

Súkromie

Nakupovanie

O nás

Sociálne siete

[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]