Newsletter
Notebook DELL

Tablet ASUS

Toner KM C308

Ako si správne vybrať mp3-jku?

Ako vybrať MP3, MP4 prehrávač?

Najdôležitejšie kritéria výberu MP3 prehrávača sú predovšetkým značka, pamäť, podpora médií a formátov, rozmery a napájanie prehrávača, hmotnosť, kedy ho budete používať (práca, šport,...)

Značky MP3 prehrávačov

Na našom trhu sa nachádza veľa značiek mp3 prehrávačov - lacnejšie aj drahšie, s dlhou výdržou batérie aj malou obrazovkou. No najvýznamnejšie značky  sú Apacer, Apple iPOD, Archos, Creative, Doonio, Emgeton, EU3C, Evolve, Fun Beat, iAudio, iRiver, Mivvy, MPIO, Philips, Samsung, Sandisk, Sencor, SONY, TEAC, Verszo, Xtreme, Emtec, Yarvik,...

Pamäť MP3

Najrozšírenejšie kapacity pamätí MP3 a MP4 prehrávačov sú 1 GB, 2 GB až 64 GB. Typ pamäte je prevažne Flash alebo aj pevný disk. V preklade: 1 mp3 pieseň má približne 5MB a teda na 1GB (približne 1000MB) MP3 prehrávač sa vmestí až 200 pesničiek.

Display MP3 prehrávačov

Rozhodujúci je typ (napríklad LCD TFT, OLED a iné), rozlíšenie (prevažne 240x320px), a farebnosť (monochromatické, 65tis a viac farieb). Pri jednoduchých MP3 prehrávačov určené na šport sa avšak display nevyskytuje. Je to kvôli zachovaniu jeho malej hmotnosti. Pesničky si prehrávate zaradom podľa Vášho tracklistu (zoznamu piesni) spamäti. V prípade MP3 prehrávačov s displejom, je dôležité sledovať podsvietenie displeja a veľkosť písmen.

Podporované formáty

Tradične podporované formáty prehrávačov sú MP3 (8kbps až 320kbps), MP4, WMA, AAC-LC , PCM , AVC , JPEG, MPEG-4 , WMV 9.

Napájanie MP3, typ batérie

Tu rozhoduje maximálny čas nepretržitého prehrávania hudby, sledovania videa a aj dĺžka dobíjania. Čas sa pohybuje od približne 5 hod.

Rozmery a hmotnosť MP3

Ako sme spomínali, keďže ide o prenosnú video a audiotechniku, hmotnosť a rozmery prehrávača sú rozhodujúce, najmä ak MP3 prehrávač MP4 využívame na šport alebo inú aktívnu činnosť.

Príslušenostvo pre MP3 a MP4 prehrávače

Sluchátka, software, manuál, USB káble, nabíjačka batérií, šnúra na krk, vrecúško.

 

Váš tím www.ikaria.sk


Aktuality

Súkromie

Nakupovanie

O nás

Sociálne siete

[ Mozaika z tvojich fotiek ][ Igiho blog ]